Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Sarajevo slavilo protiv Radnika na Koševu

sarajevo-radnik5

Sarajevo je teže od očekivanog pobijedilo Radnik u posljednjem meču petog kola Premijer lige BiH.

Susret igran na stadionu Asim Ferhatović – Hase okončan je pobjedom domaćina rezultatom 2:1. Nakon početne dominacije domaćina, prvo uzbuđenje zabilježeno je u 12. minuti kada je Ahmetović zakasnio na centaršut sa desne strane.

Na drugoj strani prijetio je Maksimović, ali je izborio samo korner, da bi domaći u prvoj narednoj ozbiljnoj prilici došli do vodstva. Tatar je sve pripremio za kapitena Velkoskog kome nije bilo teško pogoditi. U narednom napadu novi golman Radnika Luka Bilobrk odbranio je šut Ahmetovića glavom iz neposredne blizine, što je ujedno bila i posljednja prilika u prvom poluvremenu.

U nastavku Radnik otvoreniji i konkretniji. Prvo je Peco nakon solo prodora namučio Kovalevića, da bi isti igrač nekoliko minuta kasnije pogodio za izjednačenje. Lijepu akciju gostuju krunisao je preciznim udarcem sa desetak metara. Mogao je potom Radnik i do vodstva, ali Karićev pokušaj nakon solo prodora krajnjim naporom odbranio je Kovačević.

Kazna je uslijedila deset minuta pred kraj meča kada je Besim Šerbečić u gužvi bio najsnalažljiviji i pogodio za pobjedu Sarajeva.