Sarajevo suspendovalo Radovca, opomenut Uščuplić

samir-radovac11

Rukovodstvo FK Sarajevo, u skladu sa disciplinskim pravilnikom kluba, odlučilo je novčano kazniti i suspendovati do daljnjeg prvotimca Samira Radovca, zbog nedoličnog ponašanja, te načinjene štete ugledu FK Sarajevo, nakon utakmice 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH u kojoj je Sarajevo gostovalo kod Čelika u Zenici.

Podsjećamo, Radovac je putem Facebook prilikom svađe s jednim navijačem Sarajeva istom zaprijetio da bi “mogao dobiti metak”.

radovac facebook

Osim Radovca, koji je novčano kažnjen i suspendovan, opomene zbog povreda disciplinskog pravilnika, kao i nedovoljnog zalaganja na zelenom travnjaku, dobilo je još nekoliko fudbalera prvog tima, a to su Mehmed Alispahić, Krste Velkoski i Haris Duljević, od kojih se zahtjeva da pokažu više zalaganja i bolji odnos prema dresu kojeg nose, kako bi dali maksimalan doprinos u ostvarivanju klupskih ciljeva.

Također, zbog neprimjerenog istupanja u javnost nakon utakmice između Čelika i Sarajeva u proteklom kolu, opomenut je i trener Dženan Uščuplić, čiji fokus rada treba biti baziran isključivo na bolje igre prvog tima, te poboljšanje bodovnog učinka i plasmana na ligaškoj tabeli.

Kako bi se uspostavili jasni principi odgovornosti, Predsjedništvo kluba povodom zadnjih dešavanja u Titovoj 38/b, uputilo je Upravnom odboru molbu za hitno usvajanje predloženih poboljšanih i detaljnih pravilnika o javnom medijskom istupanju, uključujući i komunikacijske kanale na društvenim mrežama, te svih drugih oblika mogućeg javnog istupanja.

Iskazana je i potreba hitnog usvajanja izmjena Pravilnika o nagradama i kaznama, u odredbama koje se odnose na profesionalnost, sportski život i održavanje sportske kondicije potrebne za takmičarske utakmice.

Povodom medijskih špekulacija i nagađanja u posljednjim danima, FK Sarajevo poziva sve svoje navijače i simpatizere, vjernu BORDO armiju, da zvanične informacije o aktuelnom šampionu Bosne i Hercegovine potraže na oficijelnoj klupskoj stranici, te profilima na društvenim mrežama.