Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Europa liga

Sarajevo večeras ima šansu ući u historiju

fk-sarajevo

Trener Sarajeva Vinko Marinović izjavio je da su njegovi igrači maksimalno iskoristili protekli period da se što bolje priprema za utakmicu sa Celticom

Fudbaleri Sarajeva večeras dočekuju ekipu škotskog Celtica u playoff meču za plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Utakmica će biti odigrana u 20 sati na stadionu “Bilino polje” u Zenici, jer stadion “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu ne ispunjava uslove za ovo takmičenje.

“Bordo” tim će protiv favorizovanog protivnika pokušati prvi put izboriti plasman u grupnu fazu Evropske lige, a posljednji put je ovu priliku imao u sezoni 2014/15. kada je poražen od Borussia Mönchengladbach s ukupnih 10:2. Prethodno je u sezoni 2009/10. u playoffu poraženo od rumunskog Cluja s ukupnih 3:2.

Trener Sarajeva Vinko Marinović izjavio je da su njegovi igrači maksimalno iskoristili protekli period da se što bolje priprema za utakmicu sa Celticom.

– Celtic je odličan tim koji u svom sastavu ima dosta reprezentativaca. Morat ćemo biti maksimalno koncentrisani, a zalaganje i koncentracija morat će biti na zavidnom nivou. To je jedini način da dođemo do pozitivnog rezultata. Vjerujem da je naš nogomet napredovao i mi ćemo to dokazati – rekao je Marinović.

Nakon što je u drugom pretkolu Lige prvaka poražen od Dinama iz Bresta s 2:1, aktuelni prvak BiH u trećem kolu kvalifikacija za Evropsku ligu s 2:1 bio je bolji od Budućnosti iz Podgorice.

Sarajevo je protiv Celtica igralo prošle sezone na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u prvom pretkolu Lige prvaka, kada je škotski tim slavio s 3:1, a potom su u gostima poraženi rezultatom 2:1.