Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

LE: Sarajevo u (ne)mogućoj misiji, Zrinjski očekuje prolaz, na Grbavici optimizam

zeljo LE

Sarajevski rivali i bh. prvak Zrinjski nastavljaju svoje evropske avanture. Željezničar i Sarajevo rutinski su preskočili prve prepreke u Evropskoj ligi, dok je Zrinjski u ovo takmičenje dospio nakon ispadanja iz Lige prvaka.

I upravo Mostarci u odnosu na Željezničar i Sarajevo imaju znatno lakši zadatak. Oni su za protivnika dobili maltešku Vallettu i u ovom dvomeču su favoriti. Večeras su domaćini u prvom susretu Pod Bijelim brijegom.

Ante Miše jučer je upozorio na kvalitet Vallette, kazavši da je to danas ozbiljan klub, a ne tim sačinjen od ribara i bankara.

Željezničar je na Grbavici domaćin kiparskom Appoelu. Plavi vjeruju da mogu napraviti iznenađenje i eliminisati ovaj klub, a velika bi stvar bila kad bi večeras pobijedili i olakšali revanš na Kipru.

– Dolazi nam ozbiljan protivnik, tu sam proveo tri lijepe godine igračke karijere, osvajao titule sa njima, dvije sezone sam bio kao trener i zaista me vežu lijepe uspomene. To je jedan od najvećih klubova na Kipru sa prebogatom tradicijom i prebogatim vlasnikom koji je vlasnik pola Limasolla. Posljednje tri-četiri sezone igraju grupnu fazu, imali su zapažene uloge. Imaju fantastične i fanatične navijače, biće i sutra ovdje, ali s druge strane, emocija nema, izlazimo da damo sve od sebe, vjerujem u svoje momke, vrijeme nam je falilo i sigurno smo bolji nego prije sedam dana. Očekujem od naših navijača koji će biti naš 12. igrač da napravimo nešto veliko.

Najteži zadatak ima Sarajevo, koje je gost kod Atalante.

– Gledali smo njihovu posljednju utakmicu protiv Herthe i možemo nešto napraviti ukoliko odigramo iznad svojih mogućnosti. Ne smijemo im ostaviti puno prostora, oni igraju visoki presing i ne dozvoljavaju protivniku da mnogo igra. Igraju mnogo po bokovima, imaju u napadu Iličića i Gomeza koji su opasni. Što se tiče njihovih slabosti, oni igraju sa tri igrača u zadnjoj liniji, tako da uvijek postoji mogućnost kazne, no Atalanta zna ostati i sa dva igrača nazad jer se veoma brzo vraćaju u defanzivu kada izgube loptu. Šanse su male, ali postoje, izjavio je pred polazak Husref Musemić.