Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vječiti derbi

Sarajevski derbi drugi put u istoriji bez navijača, dva aktera su i danas tu

New Project (10)

Bila je to sezona 2009/10, a tada je Željezničar postao šampion, dok Sarajevo nije uspjelo izboriti ni Evropu

Još samo jedan dan je ostao do velikog sarajevskog gradskog derbija, 121. po redu kada su u pitanju ligaški obračuni, a Sarajevo će na Koševu ugostiti Željezničar.

Duel je to koji uvijek privlači dosta pažnje javnosti, ali nažalost, zbog svima dobro poznate situacije najvatrenije pristalice oba tima, Horde zla i Manijaci, neće moći napuniti tribine gradskog stadiona.

Dva velika rivala pred praznim tribinama igrača su prije deset godina. Bio je to 96. vječiti derbi. Tada je također igrano na Koševu, koje je bilo zatvoreno zbog velikih nereda koje su izazvali navijači Sarajeva na meču sa Širokim Brijegom, a završeno je sa nepopularnih, ali u to vrijeme vrlo čestih 0:0.

Bila je to sezona 2009/10, a tada je Željezničar postao šampion, dok Sarajevo nije uspjelo izboriti ni Evropu. To je bio prvi derbi bez publike u historiji, a ovaj sutrašnji će, dakle, biti tek drugi.

Zanimljivo, dva aktera sutrašnjeg derbija su imala priliku da to budu i prije deset godina. U pitanju su trener Plavih Amar Osim, te veznjak Samir Bekrić.

Pogledajte sažetak tog prvog sarajevskog derbija bez navijača…