Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevski derbi završio s dvije nule (FOTO)

sarajevo-zeljo-1
Foto: I. Kralj

Derbi gradskih rivala između Sarajeva i Željezničara, 109. po redu, završen je bez golova na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Fudbaleri Željezničara su bolje ušli u utakmicu i kontrolirali je u prvih dvadeset minuta, ali nisu stvorili izglednu priliku. Nakon toga igrači Mehmeda Janjoša su počeli igrati agresivnije i stvarati prilike.

Sarajevo je imalo dobru priliku u 19. minuti, kada Nermin Crnkić nakon dobrog centaršuta Harisa Duljevića glavom s pet metara promašuje gol protivnika.

Četiri minute poslije, Bordo tim stvara još jednu izglednu priliku, kada je Marko Mihojević bio neprecizan iz neposredne blizine gola Željezničara.

U 35. minuti Željezničar je imao priliku preko Sandija Križmana kada se našao ispred golmana Bojana Pavlovića koji brani udarac.

U prvom poluvremenu se igralo uglavnom na sredini terena bez nekih izrazitih prilika i atraktivnog fudbala.

I drugo poluvrijeme bilo je slično prvom, s nekoliko prilika bez realizacije i uzbuđenja.

Početkom drugog dijela, u 49. minuti Sarajevo je zaprijetilo. Crnkić je iz neposredne blizine gola šutirao ali je odbrana Željezničara spasila gol s linije.

U međuvremenu su obje ekipe pokušavale ugroziti gol protivnika ali nije bilo promjene rezultata.

U 80. minuti Željezničar je zaprijetio preko Miroslava Stevanovića iz slobodnog udarca ali je lopta otišla u korner.

Ovom utakmicom kompletirano je 12. kolo Premijer lige BiH, a obje ekipe imaju po 19. bodova.

U 109. odigranih prvenstvenih derbija Željezničar ima 32, Sarajevo 31 pobjedu, dok je 46 susreta završeno neriješenim rezultatom.