Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH: Sarajevu presudio igrač kojeg su posudili Travniku (VIDEO)

travnik-sarajevo4

Travnik je u samom finišu susreta uspio iznenaditi Sarajevo na Piroti, kojemu su u jeku njihovih najvećih napada zabili pogodak i slavili s minimalnih 1:0.

Utakmica na stadionu “Pirota” počela je minutom šutnje za nedavno preminulog kapitena Travnika Elvedina Varupu, a kapiten Sarajeva Ivan Tatomirović je uime igrača položio cvijeće na umirovljeni dres sa brojem 3 kojeg je Varupa nosio u svojoj igračkoj karijeri.

Igrači obje skipe malo su bili “lijeni” u početku susreta. Prva prava šansa odigrala se tek u 20. minuti kada je obrana gostiju gotovo poklonila pogodak Travniku. Nakon toga Sarajevo je imalo nekoliko solidnih prigoda, ali je prvi udarac u okvir gola viđen tek pred kraj prvog dijela, kada se iskazao golman domaćih Nurković.

Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0.

U 53. minuti Stepanov je spasio gol Sarajeva nakon dobre akcije domaće ekipe. Sarajevo je ubrzo nakon toga preuzelo kontrolu susreta u svoje ruke, pokušalo je pritisak pojačati uvođenjem izmjena, ali gosti se nisu uspjeli nametnuti na pravi način.

Ipak, kada se činilo kako će susret biti završen neodlučeno Travnik je poveo preko svog najraspoloženijeg igrača Kouadija u 90. minuti susreta.

Treba Kouadi je igrač Sarajeva na posudbi u Travniku.

Domaći su tako dočekali jednu od svojih rijetkih prigoda za veliko slavlje. Spomenuti je igrač nedugo nakon pogotka dobio crveni karton i uslijedila je dramatična petominutna naknada, u kojoj nije bilo promjene rezultata.