Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Menadžer Plavaca

Sarri: Arrizabalaga je i dalje prvi golman Chelseaja

Arrizabalaga

Arrizabalaga je izostavljen zbog nedavnog odbijanja da bude zamijenjen u utakmici finala Liga kupa protiv Manchester Cityja

Maurizio Sarri, menadžer Chelseaja, nakon sinoćnje utakmice protiv Tottenhama u kojoj je iz početnog sastava izostavio Kepu Arrizabalagu, kazao je da je Španac i dalje prvi golman tima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Arrizabalaga je izostavljen zbog nedavnog odbijanja da bude zamijenjen u utakmici finala Liga kupa protiv Manchester Cityja, kada je Chelsea poražen nakon izvođenja penala. Stoga je sinoćnji londonski derbi u kojem su “plavci“ slavili sa 2:0 odgledao s klupe, a na golu je bio Willy Caballero.

“Naravno da je i dalje prvi golman. Kepa je napravio veliku grešku. Prvo je platio kaznu klubu, a sada je morao platiti i timu. Ali, sada mislim da moramo stati, Kepa će od sutra biti s nama. Vratiće se u tim za vikend. Ne znam da li će u sljedećoj utakmici biti na terenu ili ne, ali jednu od naredne dvije će početi. Kada ste mladi, mislim da možete pogriješiti, a najvažnije je da morate shvatiti da ste pogriješili. Za mene, sada je najbolje da ovu priču zaključimo“, kazao je Sarri za britanske medije.

Chelsea je nakon 28 odigranih kola u Premier ligi na šestom mjestu sa 53 boda, ali i utakmicom manje u odnosu na konkurente. Lider je Liverpool sa 69 bodova, slijede Manchester City sa 68, Tottenham sa 60, Arsenal sa 56 i Manchester United sa 55.