Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Chelseaja

Sarri: Igrali smo konfuzno, ali ne brinem za otkaz

sarri4

Potrebno nam je više agresivnosti i više odlučnosti u situacijama u našem šesnaestercu, ali i protivničkom. Razlika je bila u tome

Maurizio Sarri, menadžer Chelseaja nakon novog neuspjeha njegovog tima, ovoga puta u FA kupu, izjavio je da su protiv Manchester Uniteda igrali konfuzan fudbal, ali da se ne brine zbog toga da li će dobiti otkaz, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Plavci“ su sinoć na Stamford Bridgeu poraženi od “crveni đavola“ rezultatom 0:2 u osmini finala FA kupa. Bio je to novi udarac za Chelsea, nakon visokih poraza u Premier ligi na gostovanju kod Bournemoutha (0:4) i Manchester Cityja (0:6). Stoga su navijači tokom sinoćnje utakmice navijači iskazali nezadovoljstvo.

“Zabrinut sam zbog rezultata, ne zbog navijača. Naravno, razumijem njihovu frustraciju. Rezultat nije bio dobar, ispali smo iz FA kupa“, rekao je Sarri i nastavio:

“Igrali smo konfuzan fudbal u drugom poluvremenu, ali u prvom dijelu mislim da smo bili dobri. Potrebno nam je više agresivnosti i više odlučnosti u situacijama u našem šesnaestercu, ali i protivničkom. Razlika je bila u tome. Moramo biti brži, mentalno i materijalno. Potrebno nam je više kretanja u igri bez lopte. Potrebno nam je manje solo akcija“.

Jasno je da pritisak na italjanskog trenera raste, ali on i dalje tvrdi da ga ne zabrinjava činjenica da bi mogao dobiti otkaz.

“Ne brinem se. Bio sam jako zabrinut kada radio u drugoj ligi u Italiji. Sada se ne brinem. To nije moj problem. Moj problem je da radim sa igračima da se poboljšamo za nekoliko dana i nađem kod njih više odlučnosti i agresije“, kazao je Sarri i dodao kako misli da su igrači Chelseaja uz njega, ali da nije siguran.

“Plavce“ u četvrtak u Londonu čeka revanš susreta šesnaestine finala Lige Evrope protiv Malmoea. U prvom susret slavili su rezultatom 2:1. Nakon toga, u nedjelju Sarri je pred utakmicom koja sve može okrenuti u njegovu korist, jer na Wembleyju igra finale Liga kupa Engleske protiv Manchester Cityja.