Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarri: Spallettija za ministra odbrane

sarri spalletti

Temperamentni trener Napolija Maurizio Sarri uzrvatio je Lucianu Spallettiju nakon sinoćnog derbija (0:0) na San Paolu za izjave od prije dva dana u kojima je stateg Intera poručio: “Kada biste Sarriju dali da radi u banci, on bi postao Ministar finansija”, aludirajući na njegov dugogdišnji kontinuitet u radu.

Sarri je to očigledno doživeo kao malo “peckanje” od strane kolege, pa je uzvratio u šaljivom tonu.

„Gledajući sinoćnu utakmicu, on bi morao da postane ministar odbrane”, poručio je Sarri, aludirajući na defanzivnu igru Intera u sinoćnom derbiju.

Ipak, Inter je sa takvom igrom, a najviše zahvaljujući fenomenalnom Samiru Handanoviću odbranio svoju mrežu.

„Handanović je izuzetan golman, u ovom trenutku jedan od najboljih u Evropi, tako da je bilo normalno da bude izvanredan večeras. Napravili smo nekoliko prilagođavanja u svojoj igri, da vidimo da li možemo da održimo konstantan pritisak. Čuvali smo 75 posto loptu u svom posjedu protiv jakog protivnika, mislim da smo to dobro odradili. Uzimajući u obzir igruz, broj šuteva i terensku dominaciju, mislim da smo izgubili dva boda sinoć“, rekao je Sarri.

Napoli je zadržao lidersku poziciju u Seriji A i sada ima 25 bodova, dok Inter ima dva boda manje. Njihov remi danas će pokušati da iskoriste Juventus i Lazio i približe im se dodatno na vrhu tabele.