Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak u Mostaru “za spas FK Velež”

Sastanku u Mostaru “za spas FK Velež”

Sastanku u Mostaru “za spas FK Velež”, za kojeg mnogi vjeruju da je sudbonosni, nakon što se Velež suočava s ozbiljnim problemima, prisustvuje oko 30-tak osoba, među kojima je samo nekolicina poduzetnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako su na sastanak, koji je sazvao vršitelj dužnosti direktora Fudbalskog kluba Velež Arman Zalihić, koji je jučer podnio ostavku, pozvana 83 poduzetnika, odazvalo ih se i došlo svega 28 osoba, od čega samo nekolicina poduzetnika.

Među prisutnima je nekoliko članova FK Velež, lokalni poduzetnici, dok se od političara nalaze predsjednik Skupštine HNK Šerif Špago, zastupnik u Skupštini HNK Zijat Mušić, nekadašnji ministar kulture Federacije BiH, Salmir Kaplan te ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a Rašid Hadžović. Svi oni su prije sastanka kazali kako nisu tu u statusu političara nego da bi dali podršku Veležu.

Inače, niko nije želio davati izjave prije početka sudbonosnog sastanka za slavni bh. klub. Kaplan je jedino kazao kako ne bi ni dolazio da ne vjeruje da se na neki način može pomoći Veležu.

“Da nemam očekivanja od sastanka, ne bih večeras bio ovdje”, rekao je Kaplan.

Popularni “Rođeni” se nalaze u najtežoj finansijskoj, rezultatskoj i organizacionoj situaciji od svoga osnivanja.

Arman Zalihić, vršilac dužnosti direktora Fudbalskog kluba Velež, jučer je podnio ostavku, a odluku je saopštio na vanrednoj konferenciji za medije, sazvanoj nakon štrajka kojeg su ove sedmice pokrenuli zaposlenici i igrači Rođenog.

Od juče niko u klubu ne radi, igrači ne treniraju, pa je zbog toga otkazan i planirani prijateljski susret protiv Budućnosti iz Podgorice.

FK Velež nalazi se u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji. Igrači nisu primili platu sedam mjeseci, a nakon 18 odigranih kola u Premijer ligi BiH imaju svega osam bodova i gotovo sigurno od naredne sezone takmičit će se u nižem rangu, entitetskom šampionatu Federacije BiH. Takmičit će se i boriti za povratak u društvo najboljih, kažu u Veležu, “ukoliko klub, ostavljen od svih, uopšte nastaviti egzistirati”.