Porast broja zaraženih

Sastanci u Premiershipu povodom rasporeda u jeku pandemije

liverpool salah lfc (1)

Na sastanku u ponedeljak Liverpool je predložio da se tokom prazničnog rasporeda odloži jedno kolo, ali većina klubova je to odbila

Premijer liga održaće popodne dva sastanka sa trenerima i fudbalerima kako bi se razgovaralo o preopterećenosti igrača i gustom rasporedu utakmica u sred porasta broja zaraženih koronavirusom.

Kako je prenio Sky, rukovodstvo Premijer lige održaće odvojene sastanke sa svim trenerima Premijer lige, kao i sa kapitenima i iskusnim igračima.

Treneri i igrači su zabrinuti zbog velikog broja utakmica koje su na rasporedu tokom predstojećih praznika u Engleskoj, a ekipe su dodatno optrećene zbog zaraženih korona virusom.

Oni misle da su stavljeni u nemoguću poziciju, pošto od 26. decembra do 2. januara moraju da odigraju tri kola.

Prema pravilima Premijer lige, ekipe mogu da igraju utakmicu ako imaju 14 spremnih fudbalera.

Na sastanku u ponedeljak Liverpool je predložio da se tokom prazničnog rasporeda odloži jedno kolo, ali većina klubova je to odbila.

Fudbaleri su nezadovoljni jer nisu više konsultovani u vezi sa rasporedom tokom najnovijeg porasta broja zaraženih.

Brojni treneri žele da se u Premijer ligu vrati pravilo o pet izmjena na utakmicama, kao što je bilo na početku pandemije. Međunarodni bord fudbalskih asocijacija (IFAB) zadužen za promjenu fudbalskih pravila odobrio je pet izmjena, ali su klubovi Premijer lige odlučili da ipak ostanu tri.