Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon odlaska bašića

Saudijac sjeda na klupu Želje?

grbavica fk željezničar
Foto: Facebook/ FK Željezničar

Prema podacima Transfermarkta, Al-Tuwajiri je u karijeri bio samo asistent u Slaviji Prag i to od februara do juna ove godine kada je pomagao u radu Jindrichu Trpisovskom

Saudijac Abdulhakeem Al-Tuwaijri najvjerovatnije će postati novi trener Željezničara.

Četrdesetčetverogodišnji Saudijac će tako na klupi Plavih naslijediti Nermina Bašića koji je nakon lošeg početka sezone napustio klub s Grbavice, piše Klix.

Al-Tuwaijri je školovan u najjačim evropskim ligama. U Nogometnom savezu Engleske stekao je prvi i drugi nivo obrazovanja za nogometnog trenera, a UEFA A i Pro licencu stekao je u nogometnim savezima Škotske i Sjeverne Irske.

Master nogometnog menadžmenta završio je u institutu jednog od najvećih svjetskih nogometaša ikada, Johan Cruyff institutu u Barceloni.

Prema podacima Transfermarkta, Al-Tuwajiri je u karijeri bio samo asistent u Slaviji Prag i to od februara do juna ove godine kada je pomagao u radu Jindrichu Trpisovskom.

Abdulhakeem Al-Tuwaijri
FOTO: Slavia Prag
Abdulhakeem Al-Tuwaijri

Borca su sekunde dijelile od pobjede na Koševu, Aničić spasio Sarajevo

Zvanična potvrda dolaska Al-Tuwajirija se očekuje u narednim danima.

Orema istom izvoru, Željezničar će uskoro dobiti i novi Upravni odbor. Naime, s obzirom da je nedavno i predsjednik Upravnog odbora kluba Edis Kovačević podnio ostavku, neophodno je da se u što hitnijem roku sazove Skupština kluba kako bi se imenovala nova uprava kluba s Grbavice.