Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saul: Ovo mi je najbolji i najvažniji gol karijere

Liga prvaka: Atletico – Bayern
FOTO: Anadolija

Saul Niguez (21) je u utorak navečer postao junak navijača Atletico Madrida. Mladi napadač postigao je jedini gol u prvom susretu polufinala Lige šampiona protiv minhenskog Bayerna i tako pred revanš donio svom timu prednost od 1:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Saul je prošao kroz odbranu Bayerna, a onda preciznim udarcem „matirao“ nemogćnog Manuela Neurera.

„Ovo je najbolji i najvažniji gol u mojoj dosadašnjoj karijeri. Driblao sam prema naprijed, vidio sam da mogu proći dva protivnička igrača i kada sam ušao u šesnaesterac imao sam loptu na mojoj lijevoj nozi, šutirao sam i postigao gol“, kazao je Saul za španske medije i dodao:

„Nismo imali sreće kod šanse Fernanda Torresa. Međutim, mora se priznati da je bilo perioda utakmice kada je Bayern dominirao, ali smo uspjeli odbraniti naš gol. Bayern je zaista težak protivnik i moram se zahvaliti našim navijačima, koji su nas sjajno bodrili i uz nas su na svakom našm koraku.“

Saul je kao dječak počeo karijeru u Real Madridu, ali je sa 14 godina prešao u Atletico u kojem je stasao u prvotimca. Iako mu je tek 21 godina Saul je već odigrao 69 utakmica u svim takmičenjima i postigao 12 golova za Atletico.

Revanš utakmicu polufinala Lige šampion Bayern i Atletico Madrid igraće u utorak, 3. maja u Minhenu.