Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fsbih objavio detalje

Savez objavio obrazloženje kazne. Ibričić sudiji: “Znam da imaš jedno dijete, zato pripazi…”

ibricic
FOTO: Fena
Senijad Ibričić

Interesantan je dio u kojem Disciplinska komisija FS BiH obrazlaže kaznu za Ibričića

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u svom “Službenom glasniku” objavio je detalje kazni za FK Sarajevo i njihove funkcionere, među kojima su sportski direktor Senijad Ibričić i predsjednik kluba Ismir Mirvić. 

Podsjećamo, nakon incidenta u susretu Kupa BiH, Sarajevu su oduzeta tri boda, dok su Ibričić i Mirvić, osim novčane kazne, dobili i zabranu obavljanja dužnosti. 

Interesantan je dio u kojem Disciplinska komisija FS BiH obrazlaže kaznu za Ibričića.

– Ustao je sa klupe za rezervne igrače i službena lica FK Sarajevo i zajedno sa glavnim trenerom Rožman Simonom, iz tehničkog prostora ušao na teren za igru, te krećući se terenom za igru, a prema tunelu stadiona, igračima i članovima stručnog štaba FK Sarajevo upućivao glasne povike „Idemo napolje“. Pri tom nekoliko puta jasno gestikulirajući rukama u smislu napuštanja terena za igru. Pa je na prethodno opisan način počinio nagovaranje na prekid utakmice, što je cijeli tim FK Sarajevo prihvatio i napustio teren, usljed čega utakmica nije nastavljena – navodi se u dokumentu Saveza.

Navodi se da je bilo burno u svlačionici prije utakmice. Prema istom dokumentu, Ibričić je “oko 16 sati ušao u svlačionicu za službena lica, sudije, i tada glavnom sudiji utakmice (Mateo Musa iz Čitluka, op.a) obratio se riječima:

savez kazna ibricic
FOTO: Screenshot
Obrazloženje Saveza za kaznu Ibričiću

– Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!“, nakon čega se udaljio iz svlačionice – objavio je FS BiH.