Fudbal

NSBIH

Savez se oglasio nakon istupanja Olimpika iz lige

21/05/2021

Fudbalski klub Olimpik, dva kola prije kraja šampionata, istupio je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, saopšteno je danas iz ove sarajevske ekipe

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine objavio je saopćenje nakon što je Fudbalski klub Olimpik na adresu Saveza zvanično dostavio obavijest o napuštanju m:tel Premijer lige BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Upoznati smo sa teškoćama sa kojima se suočava ovaj klub te smo sa svoje strane učinili sve kako bismo im pomogli u prevazilaženju svih problema u skladu sa našim pravilnicima. FK Olimpik je odlukom Disciplinske komisije NS/FS BiH bio dužan da ispuni obaveze prema igračima i članovima svoje administracije”, navodi se u saopćenju NS/FS BiH.

Dodaje se da do 20. maja 2021. godine, kada je bio krajnji rok za ispunjenje ovih obaveza, FK Olimpik nije izvršio uplatu svojim igračima i članovima administracije u iznosu od 82.156 konvertibilnih maraka, a koje su nastale u prethodnom periodu.

“Neispunjavanjem obaveza iz člana 117. Disciplinskog pravilnika u vezi sa finansijskim obavezama, a na osnovu pravosnažnih odluka Disciplinske komisije NS/FS BiH, klubu je nastupila suspenzija u nastavku takmičenja. Kako stoji u članu 63. Disciplinskog pravilnika, klub koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, biće kažnjen vraćanjem u najniži stepen takmičenja i kaznom od 6 do 12 negativnih bodova”, navodi se.

Takmičenje u okviru m:tel Premijer lige nastaviće se u skladu sa Pravilnikom i Propozicijama o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH.

“Ovim činom FK Olimpik je nastojao da neispunjavanjem svojih obaveza teret odgovornosti prebaci na NS/FS BiH. Administracija Saveza je uvijek na raspolaganju svakom klubu u iznalaženju rješenja i prevazilaženju problema u njihovom radu, zato nas je još više iznenadio potez FK Olimpik”, stoji u saopćenju.

Fudbalski klub Olimpik, dva kola prije kraja šampionata, istupio je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, saopšteno je danas iz ove sarajevske ekipe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.