Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NSBIH

Savez se oglasio nakon istupanja Olimpika iz lige

olimpikk

Fudbalski klub Olimpik, dva kola prije kraja šampionata, istupio je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, saopšteno je danas iz ove sarajevske ekipe

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine objavio je saopćenje nakon što je Fudbalski klub Olimpik na adresu Saveza zvanično dostavio obavijest o napuštanju m:tel Premijer lige BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Upoznati smo sa teškoćama sa kojima se suočava ovaj klub te smo sa svoje strane učinili sve kako bismo im pomogli u prevazilaženju svih problema u skladu sa našim pravilnicima. FK Olimpik je odlukom Disciplinske komisije NS/FS BiH bio dužan da ispuni obaveze prema igračima i članovima svoje administracije”, navodi se u saopćenju NS/FS BiH.

Dodaje se da do 20. maja 2021. godine, kada je bio krajnji rok za ispunjenje ovih obaveza, FK Olimpik nije izvršio uplatu svojim igračima i članovima administracije u iznosu od 82.156 konvertibilnih maraka, a koje su nastale u prethodnom periodu.

“Neispunjavanjem obaveza iz člana 117. Disciplinskog pravilnika u vezi sa finansijskim obavezama, a na osnovu pravosnažnih odluka Disciplinske komisije NS/FS BiH, klubu je nastupila suspenzija u nastavku takmičenja. Kako stoji u članu 63. Disciplinskog pravilnika, klub koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, biće kažnjen vraćanjem u najniži stepen takmičenja i kaznom od 6 do 12 negativnih bodova”, navodi se.

Takmičenje u okviru m:tel Premijer lige nastaviće se u skladu sa Pravilnikom i Propozicijama o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH.

“Ovim činom FK Olimpik je nastojao da neispunjavanjem svojih obaveza teret odgovornosti prebaci na NS/FS BiH. Administracija Saveza je uvijek na raspolaganju svakom klubu u iznalaženju rješenja i prevazilaženju problema u njihovom radu, zato nas je još više iznenadio potez FK Olimpik”, stoji u saopćenju.

Fudbalski klub Olimpik, dva kola prije kraja šampionata, istupio je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, saopšteno je danas iz ove sarajevske ekipe.