Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"oko savezovo"

Savezu nisu smetale nebuloze Banjca, prekipilo je ljudima s BHT1

begic_mesa_beus
Begić, Beus i Kovačević: Ko će biti četvrto "oko savezovo"?

Podsjećamo, prije Banjca, ulogu da fudbalsku javnost u BiH ubijede kako je suđenje sve bolje i bolje, imali su Boro Elčić i Mirsad Ibrišimbegović

Draganu Banjcu, dosadašnjem “Oku sokolovu” u emisiji o Premijer ligi BiH na BHT1 iscurilo je vrijeme. Banjac, poslan od strane NSBiH da komentira sporne situacije u utakmicama Premijer lige BiH, navukao je bijes javnosti komentarima koji su se graničili sa zdravim razumom. No, ako ste pomislili da ga je maknuo Savez koji ga je poslao da to radi i provodi ono što moćnici u Savezu žele da fudbalskoj javnosti utuve u glavu, prevarili ste se.

Odlazak Banjca tražili sa BHT1, Savezu on i njegovi komentari očito nisu smetali.

Podsjećamo, prije Banjca, ulogu da fudbalsku javnost u BiH ubijede kako je suđenje sve bolje i bolje, imali su Boro Elčić i Mirsad Ibrišimbegović.

Zanimljivo, Elčić je stradao onog trenutka kada je počeo govoriti o sramotnim odlukama sudaca u korist Zrinjskog, koji je u mandatu Elvedina Begića na čelu Saveza napunio svoje vitrine šampionskim peharima, nerijetko zahvaljujući, blago rečeno, skandaloznim odlukama sudaca u posljednjim kolima prvenstava. Ibrišimbegović, bivši član Izvršnog odbora NSBiH i otac premijerligaškog sudije Senada Ibrišimbegovića, zadržao se najkraće u fotelji “Oka savezova”.

Banjac: Ljudima s BHT1 prekipilo

U večerašnjoj emisiji o Premijer ligi BiH na BHT1 nećemo slušati komentare Banjca, a sporne situacije iz 5. kola bit će “prebačene” za naredni ponedjeljak, kada ćemo saznati i koga je NSBiH odredio da nas ubjeđuje kako je suđenje u jednoj od najlošijih nogometnih liga na planeti – sve bolje i bolje.

Prema saznanjima Faktora to će biti opet osoba direktno vezana i ovisna o Savezu. Prema istom izvoru u pitanju je Zoran Rebac, koji će od 1. septembra preuzeti funkciju predsjednika Komiteta za sudije i suđenje u NSBiH.