Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manuel Baum

Schalke nakon 22 utakmice i dalje bez pobjede u prvenstvu, trener na presici napravio show

Manuel Baum

Posljednju pobjedu u prvenstvu Schalke je ostvario u januaru ove godine protiv Borussije Mönchengladbach (2:0), a potom je spojio 13 poraza i sedam neodlučenih susreta

Schalke ove sezone niže loše rezultate i igra jednu od najslabijih sezona u svojoj istoriji. Nakon šest kola u Bundesligi ima samo dva boda.

Nakon remija 1:1 protiv Stuttgarta, ekipa iz Gelsenkirchena je već 22 utakmice bez pobjede u nacionalnom prvenstvu – šest ove sezone te 16 u prošloj sezoni.

Ipak, Schalke je još uvijek daleko od rekorda takmičenja koji drži Tasmania 1900 Berlin, koja je ugašena 1973. godine.

Ona je, prema službenim podacima Bundeslige, u svojoj jedinoj sezoni 1965./1966. osvojila svega 10 bodova, uz gol-razliku od -93, spojivši čak 31 susret bez pobjede.

Posljednju pobjedu u prvenstvu Schalke je ostvario u januaru ove godine protiv Borussije Mönchengladbach (2:0), a potom je spojio 13 poraza i sedam neodlučenih susreta.

U centru pažnje nakon utakmice sa Stuttgartom našao se trener Schalkea Manuel Baum koji je na neobičan način objasnio stanje u ekipi.

“Ekipa je kao boca kečapa koju ste tek otvorili. Pokušavate istisnuti kečap, ali se ništa ne događa iako je boca puna”, rekao je Baum pa dodao:

“Onda je plan da udarate bocu na dnu kako bi kečap izašao i mi smo još u fazi tog udaranja. Ali jednom kada taj kečap izađe, bit će veoma zabavno”, rekao je Baum nakon meča.