Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Schweinsteiger spreman za Francusku

Njemačka Italija

Bastian Schweinsteiger, kapiten fudbalske reprezentacije Njemačke biće spreman za večerašnji susret polufinala EURO 2016 protiv domaćina Francuske. Ovo je jako važna i dobra vijest za njemačkog selektora Joachima Loewa s obzirom na probleme sa povrijeđenim i suspendovanim igračima, javlja Anadolu Agency (AA).

Schweinsteiger je u četrvtfinalnoj utakmici protiv Italije obnovio povredu koljena, pa je bio upitan za polufinale. Ipak, popularni „Basti“ se oporavio i prema riječima Loewa biće u sastavu koji će se suprotstaviti Francuzima.

„Imam početni tim u mojoj glavi i u njemu će definitivno biti Schweinsteiger. Rekao sam ako bude trenirao sa sto posto kapaciteta bez problema onda će igrati. On je u srijedu ujutru obavio cijeli trening i nije se žalio na bolove. Povreda ga je očvrsnula i protiv Italije je pokazao da ima snage da igra od početka, a vjerujem da je njegovo iskustvo jako važno, posebno u ovakvoj utakmici kakva nas čeka sa Francuskom“, rekao je Loew.

Dodao je da ne može računati na čak tri igrača, koje će biti teško zamijeniti, pa je i zbog toga dodatno značajno iskustvo koje posjeduje Schweinsteiger. Loew je naglasio da ne vidi svoju reprezentaciju kao favorita, jer neće igrati samo protiv fudbalera Francuske, nego protiv cijele nacije.

Aktuelni svjetski šampioni protiv „trikolora“ će igrati bez Maria Gomeza i Samija Khedire, koji su povrijeđeni, te bez Matsa Hummelsa koji je suspendovan zbog dva žuta kartona.

Polufinalna utakmica Francuska – Njemačka na rasporedu je večeras u 21 sat na stadionu „Velodrome“ u Marseilleu.