Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Schweinsteigeru prijeti kazna od Fudbalskog saveza Engleske

Bastian-Schweinsteiger

Fudbalski savez Engleske (FA) podigao je tužbu protiv Bastiana Schweinsteigera, fudbalera Manchester Uniteda, zbog navodnog nasilničkog ponašanja u utakmici sa Wet Ham Unitedom.

Nijemac je tokom spomenutog susreta udario laktom protivničkog defanzivca Winstona Reida, što nije vidio niko od službenih lica na utakmici, ali su zabilježile kamere.

Sudija Mark Clattenburg je nakon incidenta smirivao obojicu igrača, ali očigledno nije vidio šta se desilo, jer nije sankcionisao Schweinsteigera.

„Bastian Schweinsteiger je optužen za navodno djelo nasilničkog ponašanja koje nije evidentirano od strane službenih lica, ali se vidi na videosnimku. Vezni igrač Manchester Uniteda bio je učesnik incidenta u 40. minuti sa protivničkim fudbalerom Winstonom Riedom, u utakmici sa Wes Hamom koja je igrana 5. decembra. Odluku o ovom slučaju donijeće komisija u kojoj su trojica elitnih sudija, koji će detaljno pregedati snimak i donijeti sud o tome da li su postojale osnove za Schweinsteigerovo isključenje. Odluka komisije mora biti jednoglasna. Igrač ima pravo da odgovori na optužbe do 12 sati 10. decembra“, piše u saopštenju Fudbalskog saveza Engleske.

Ukoliko komisija utvrdi da je Schweinsteiger kriv prijeti mu suspenzija od tri utakmice.