Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ruhr24.de

Sead Kolašinac na ljeto napušta Schalke 04

S obzirom na to da trenutno u Arsenalu ne računaju na 27-godišnjeg bh. defanzivca, on će na ljeto najvjerovatnije potražiti neku drugu sredinu i gledat ćemo ga u dresu novog kluba

Pojedini njemački mediji pišu da će Sead Kolašinac sigurno napustiti ekipu Schalkea na kraju sezone, a trenutno je u redovima Rudara na posudbi iz Arsenala.

U posljednje vrijeme govorilo se o mogućem ostanku reprezentativca Bosne i Hercegovine u redovima Schalkea, iako su na rubu ispadanja u Cvajtu, međutim od toga neće biti ništa.

Lokalni portal ruhr24.de tvrdi da će Kolašinac napustiti Schalke zajedno sa Frederikom Rönnowom, Kilianom Ludewigom, Williamom, Goncalom Paciencijom, koji su također na posudbi, te Klaas-Janom Huntelaarom, koji će završiti karijeru.

S obzirom na to da trenutno u Arsenalu ne računaju na 27-godišnjeg bh. defanzivca, on će na ljeto najvjerovatnije potražiti neku drugu sredinu i gledat ćemo ga u dresu novog kluba.

Što se tiče Schalkea, čak sedam igrača nema ugovor za narednu sezonu, a to su Michael Langer, Skadar Mustafi, Alessandro Schöpf, Nabil Bentaleb, Steven Skrzybski, Timo Becker i Luca Schuler.

No, čak i bez ovih dvanaest igrača Rudari bi imaali ekipu od 17 fudbalera, plus mladići poput Mehmeta Can Aydina (19) i Mikaila Madena (19).