Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šećerbegović: Zmajevi moraju odigrati hrabro

Clip_4

Legendarni nogometaš tuzlanske Slobode Dževad Šećerbegović, danas direktor Javne ustanove Gradski stadion “Tušanj” u Tuzli, vjeruje da naša reprezentacije večeras u Dablinu nije bez izgleda u susretu s Republikom Irskom.

Šećerbegović, koji je tokom karijere devet puta oblačio dres državnih selekcija Jugoslavije, kaže da je ovo šansa generacije koju ne bi smjeli propustiti.

“Ubijeđen sam da ćemo večeras odigrati bolje nego u Zenici. Na Bilinom polju nas je i magla poremetila. Nismo bili pravi i zato se nadam da će večeras Baždarevićevi momci pokazati sav svoj raskošni kvalitet”,  kazao je Šećerbegović.

Baraž za plasman na završnicu EP-a nije nam do sada bio sretan, a ovo je treća prilika da ostavimo iza sebe ovu neprijatnu tradiciju.

“Za razliku od susreta sa Portugalom, mislim da smo bolji od Iraca. Imamo nesporan individualni kvalitet koji sada treba iskazati u kolektivnoj igri. Poslije 1:1 u Zenici, sada nema izbora niti kalkulisanja. Nema novog popravnog. Treba odigrati hrabro, i za sebe i za sve nas u BiH, koji ćemo biti uz Zmajeve. Vjerujem u naš uspjeh”, izjavio je Šećerbegović koji je, osim u reprezentaciji, sjajnu karijeru napravio u Slobodi i turskom Bešiktašu.