Sjajan meč

Sedam golova u Doboju kod Kaknja: Tuzla City i s crvenim bez problema protiv Mladosti

tuzla-mladost

Prvi meč četvrtog kola Premijer lige donio je veliki broj golova, ali ne toliko drame jer je, djeluje, bio odlučen već u prvom poluvremenu

Fudbaleri Tuzla Cityja konačno su odigrali efikasan meč i rezultatom 5:2 slavili su na gostovanju kod Mladosti u Doboj-Kaknju.

Prvi meč četvrtog kola Premijer lige donio je veliki broj golova, ali ne toliko drame jer je, djeluje, bio odlučen već u prvom poluvremenu.

Mirno je otvoren duel, ali su gosti onda od 10. minute preuzeli kontrolu utakmice i došli do vodstva. Nakon udarca Nukića lopta se odbila do Maksimovića koji pogađa za 0:1.

Svaku narednu šansu, gosti su koristili. Prednost Tuzlaka udvostručio je Vojo Ubiparip u 25. minuti susreta. Samo tri minute kasnije u strijelce se upisao Mirsad Ramić za 0:3.

Do poluvremena gosti su ‘stali na loptu’, ali su i doživjeli neugodnu scenu jer je pet minuta prije odmora golman Fejzić dobio direktan crveni karton nakon intervencije rukom van kaznenog prostora. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Igrač više dao je ne toliko iskusnoj ekipi Mladosti krila, pa su domaći stvorili nekoliko izglednih situacija u nastavku. Igrao se 65. minut kada je Nikolić smanjio, ali su gosti u narednom napadu preko Crnkića vratili tri gola prednosti.

U 76. minuti vidjeli smo možda i najljepši detalj susreta kada je Dedić iz slobodnog udarca za domaći tim pogodio za 2:4. No, i ovaj put kratko se čekalo na odgovor Tuzla Cityja. Badji je pogodio glavom nakon što je zamijenio Voju Ubiparipa, a igrao se 80. minut.

Do kraja ove sjajne utakmice nije bilo golova, pa je Tuzla City upisala tri važna boda.

Mladost DK – Tuzla City 2:5 (Nikolić 65’, Dedić 76’ / Maksimović 10’, Ubiparip 25’, Ramić 28’, Crnkić 66’, Badji 80’)

Stadion: Gradski stadion Doboj-Kakanj. Gledalaca: /. Sudija: Antoni Bandić (Grude). Žuti kartoni: Crveni karton: Nevres Fejzić (Tuzla City).

Mladost DK: Bukvić, Duraković, Guzijan, Dedić, Biber, Mahmić, Nikolić, Begić, Hiroš, Vazda i Hadžić.

Tuzla City: Fejzić, Barišić, Rustemović, Kojić, Rugašević, Đerić, Maksimović, Karjašević, Nukić, Ramić i Ubiparip.