Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gareth bale

Sedmično će zarađivati više od miliona da dolazi i gleda utakmice?!

gareth bale (1)

Do kraja ugovora zaradiće još 68 miliona eura, a po isteku ugovora imat će već 33 godine i pitanje je hoće li uopće imati motiva za nastavak karijere

Gareth Bale nema namjeru ovog ljeta otići iz Reala, piše engleski dnevnik The Mirror.

Velšanin je igrač kojega se u Madridu najviše žele riješiti, ali od toga neće biti ništa i Bale će najvjerovatnije na klupi ili tribinama odsjediti preostale dvije godine ugovora.

Real se ovog ljeta sprema na rekonstrukciju ekipu, a kako bi to napravio, morat će prodati neke igrače. Bale je najskuplji igrač kojeg ima u svlačionici, no u Madridu su svjesni da niko neće preuzeti njegov astronomski ugovor od 34 miliona eura po sezonu. Baleu se za manje novca jednostavno ne isplati nigdje drugdje ići, a Realu je raskid ugovora preskup jer bi mu u komadu morao isplatiti ostatak ugovora.

Zinedine Zidane ga je odavno otpisao i ne vidi ga u planovima za prvu ekipu, a koliko su odnosi narušeni, najbolje je pokazao sam Bale koji je odbio putovati na utakmicu s Manchester Cityjem jer je znao da neće igrati. Dok su njegovi suigrači pokušali nadoknaditi minus iz prve utakmice, Bale je snimljen kako igra golf u okolici Madrida. Spominjale su se eventualne posudbe, ali Velšanin za to uopće nije zainteresiran.

Mirror piše da 31-godišnji Bale uživa u Madridu gdje u velikoj vili živi sa suprugom i troje djece, a u blizini su mu idealni golf tereni na kojima je češće nego na nogometnom.

U Real je stigao u ljeto 2013. godine iz Tottenhama za 101 milion eura i tad je bio jedan od najatraktivnijih igrača na svijetu. Pokazao se ključnim u Realovim finalima Lige prvaka zabivši 2014. gol u produžetku protiv Atletica za 2:1 (završilo je 4:1). Četiri godine kasnije zabio je dva komada Liverpoolu u finalu u Kijevu uključujući briljantan gol škaricama.

Real mu je u međuvremenu, u oktobru 2016. godine, produžio ugovor do 2022. godine uz povećanu plaću od nevjerojatnih 660.000 eura (više od 1,2 miliona KM) sedmično. U Madridu su računali da će Bale biti jedan od ključnih igrača u stvaranju velikog Reala, ali to se pokazalo kao katastrofalna pogreška. Kako sada stvri stoje, Velšanin će u naredne dvije godine sedmično dobijati više od miliona maraka da gleda utakmice Reala!

Bale će do kraja ugovora u Realu zaraditi još 68 miliona eura, a po isteku ugovora imat će već 33 godine i pitanje je hoće li uopće imati motiva za nastavak karijere.