Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Javier Tebas

Šef La Lige tvrdi: Barca je mogla zadržati Messija

Javier-Tebas (1)

Zanimljivo je da su samo četiri kluba glasala protiv ugovora, a među njima su Barcelona i Real Madrid

Španska La Liga potpisala je istorijski ugovor koji bi joj trebao pomoći u krizi uzrokovanoj koronom. Američkom investicijskom fondu CVC će prepuštati oko 10 posto svoje dobiti tokom idućih 50 godina u zamjenu za jednokratnu uplatu 2.1 milijarde eura.

Zanimljivo je da su samo četiri kluba glasala protiv ugovora, a među njima su Barcelona i Real Madrid.

Od 42 kluba prve i druge lige, njih 38 je glasalo za sporazum. Objavljeno je da je od prvoligaša još i Athletic Bilbao glasao protiv sporazuma.

Ono što je posebno uznemirilo navijače Barcelone je izjava predsjednika lige Javiera Tebasa koji tvrdi da je Barcelona sama kriva za Messijev odlazak i da ga je mogla zadržati.

“S onima koji sarađuju na našem zajedničkom razvoju sam blizak te se imam pravo nalaziti lično i pričati”, rekao je Tebas optuživši još jednom Pereza da je pokretanjem Superlige htio nanijeti štetu La Ligi.

La Liga je o poslu s CVC fondom obavijestila Real Madrid službenim putem neposredno prije sklapanja preliminarnog ugovora. Istaknuo je kako je Barcelona pogriješila što nije prihvatila sporazum s američkim fondom dodavši da je tako mogla primiti oko 40 miliona eura namijenjenih pojačanjima, a što je mogla iskoristiti za davanje novog ugovora Lionelu Messiju.