Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krasimir Balakov

Selektor Bugarske podnio ostavku

New Project (10)

Balakov koji je reprezentaciju preuzeo u maju izjavio je danas da je podnio ostavku tokom sastanka sa izvršnim odborom Fudbalskog saveza Bugarske

Selektor bugarske reprezentacije Krasimir Balakov podnio je danas ostavku nakon poraza od 6:0 u kvalifikacionoj utakmici protiv Engleske koju su obilježile rasističke uvrede upućene tamnoputim igračima.

Kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo 2020. godine između Bugarske i Engleske u Sofiji dva puta je prekidana zbog rasističkih uvreda domaćih navijača.

Predsjednik bugarske Fudbalske federacije Boris Mihajlov podnio je ostavku u srijedu 16. oktobra.

Balakov koji je reprezentaciju preuzeo u maju izjavio je danas da je podnio ostavku tokom sastanka sa izvršnim odborom Fudbalskog saveza Bugarske /BFU/.

“Rekao sam ukoliko ja budem problem u bugarskom fudbalu, podnosim ostavku. Nema povratka. Sve najljepše želim narednom selektoru jer situacija nija najbolja, ali rasistički incidenti tokom utakmice sa Engleskom bili su posljednja kap”, naglasio je Balakov.

Bugarska je bez pobjeda u sedam kvalifikacionih utakmica za Evropski kup naredne godine jer je izgubila četiri, a neriješeno je igrala tri utakmice zbog čega zauzima posljednje mjesto u svojoj grupi.