Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Čilea otkrio zašto je Messi odbio trofej za najboljeg igrača

messi trofej copa america1

Nakon poraza Argentine u finalu Copa Americe, najbolji igrač svijeta Lionel Messi odbio je primiti nagradu za najboljeg igrača turnira.

Ugledni italijanski novinar Tancredi Palmeri putem Twitter profila objavio je kako je to Argentinac napravio jer nije želio da mu se ponove omalovažavanja koja je proživljavao nakon što je nezasluženo izabran za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Brazilu, gdje su Argentinci također poraženi u finalu, tada od Njemačke 0:1.

Nakon što ni nakon deset minuta nagovaranja nisu uspjeli nagovoriti Messija da ipak primi nagradu, organizatori Cope nisu ni imenovali drugog najboljeg igrača turnira, već su uklonili trofej sa stadiona u Santiagu, neposredno prije ceremonije dodjele priznanja.

“Pitao sam Messija zašto nije uzeo nagradu. Kazao mi je da je on došao da osvoji trofej s reprezentacijom, a da ga indivudalne nagrade ne zanimaju” Svaka čast”, otkrio je selektor Čilea Jorge Sampaoli nakon utakmice.

Inače, najbolji strijelci nedavno završene Copa Americe su Peruanac Paulo Guerrero i Čileanac Eduardo Vargas, najbolji mladi igrač je Murillo iz Kolumbije, a najbolji golman je Čileanac Bravo. Za najboljeg trenera proglašen je selektor pobjedničke reprezentacije Čilea Jorge Sampaoli. Nagrada fair-playa pripala je reprezentaciji Perua.