miodrag radulović

Selektor Crne Gore: Ljudski, prijateljski, dobrosusjedski – hvala i čestitke Bosni

radulovic

Još jednom je potvrdio kako su oba tima iskazala kvalitet kroz ovo takmičenje te smatra kako bh. tim ima šansi da se dobro prezentira i u Ligi A

Ambijent na stadionu i van njega bio je ljudski, prijateljski, dobrosusjedski – hvala i čestitke Bosni, istakao je Miodrag Radulović, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, koja je večeras u Zenici poražena od Bosne i Hercegovine (0:1) u petom kolu grupe “3” UEFA Lige nacija “B”.

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović istakao je kako ostaje žal što su “prvo poluvrijeme bacili u vjetar” te je podvukao kako je značaj utakmice “okovao noge njegovim igračima”.

– Nismo uspjeli u prvom poluvremenu da napravimo protok lopte, da zaprijetimo… Nekako smo igrali kukavički. Primili smo gol u najgorem trenutku. U drugom poluvremenu sasvim druga slika. Uspjeli smo se probuditi, ali ipak nismo kreirali neke šanse za kojima bismo žalili. Čestitam Bosni na prvom mjestu, a nama ostaje da se pripremimo za Finsku – kazao je Radulović.

Podvukao je kako su kroz utakmice Lige nacija B uspjeli proširiti igrački kadar te da vjeruje da će pobijediti Finsku te biti drugi u grupi 3.

– Kao sportista, neko ko vodi ove mlade ljude, zadovoljan sam što je bio ovakav ambijent. Bespoštedna borba na terenu, ali sve je bilo korektno – istakao je Radulović.

Još jednom je potvrdio kako su oba tima iskazala kvalitet kroz ovo takmičenje te smatra kako bh. tim ima šansi da se dobro prezentira i u Ligi A.