Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Francuske izostavio Valbuenu sa spiska

Mathieu-Valbuena123

Didier Deschamp, selektor fudbalske reprezentacije Francuske, izostavio je Mathieua Valbuenu sa spiska za prijateljske utakmice protiv Njemačke i Engleske zbog policijske istrage o slučaju u koji je uključen i Karim Benzema.

Benzema je optužen za ucjenu saigrača iz reprezentacije Valbuene zbog navodnog seks snimka. Također, napadač Real Madrida stavljen je i pod sudski nadzor što znači da se ne smije sretati sa bilo kojom osobom vezanom za slučaj. Zbog toga Deschamp ne može koristiti ovu dvojicu igrača istovremeno dok je istraga u toku.

No, u ovom konkretnom slučaju nije to presudilo da francusku selektor ne uputi poziv Valbueni, jer je to mogao učiniti s obzirom da se Benzema oporavlja od povrede. Svoju odluku da krilnom igraču Olympique Lyona ne pošalje poziv Deschamp je obrazložio time da želi Valbueni dati malo vremena da predahne s obzirom na ogroman medijski pritisak posljednjih dana.

Francuska će u prijateljskom ogledu prvo ugostiti Njemačku 13. novembra, a potom četiri dana kasnije gostovati kod Engleske na Wembleyju.