Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor “Furije” objavio spisak, a top vijest je ko sve nije na njemu (FOTO)

spisak

Selektor Julen Lopetegui objavio je spisak 23 fudbalera koji će predstavljati reprezentaciju Španije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Na spisku nije bilo mjesta za četiri prvotimca Chelseaja, Alvara Moratu, Marcosa Alonsa, Cesca Fabregasa i Pedra.

Još jedan iznenađujući izostanak je i onaj Sergija Roberta iz Barcelone.

Iako se oprostio od kluba u kojem je proveo 22 godine karijere, legendarni Andres Iniesta u 34. godini zaigrat će na svom vjerovatno posljednjem Svjetskom prvenstvu.

Kapiten ekipe, ipak, bit će defanzivac Real Madrida Sergio Ramos, a nastupit će i njegovi saigrači Marco Asensio, Dani Carvajal, Nacho i Lucas Vazquez.

Prvi meč Španci će odigrati protiv Portugala 15. juna, a pet dana poslije odmjerit će snage s nešto lakšim protivnikom, Iranom. Posljednji meč igraju s Marokom 25. juna.

Kompletna lista igrača izgleda ovako.

Golmani: David De Gea (Manchester United), Pepe Reina (Napoli), Kepa (Athletic Bilbao)
Odbrana: Dani Carvajal, Sergio Ramos, Nacho (Real Madrid), Jordi Alba, Gerard Pique (Barcelona), Nacho Monreal (Arsenal), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Odriozola (Real Sociedad).
Vezni red: Sergio Busquets, Andres Iniesta (Barcelona) Saúl, Koke (Atletico), Thiago (Bayern), David Silva (Manchester City), Isco, Marco Asensio, Lucas Vázquez (Real Madrid)
Napad: Iago Aspas (Celta), Diego Costa (Atletico Madrid), Rodrigo (Valencia)

Španski selektor predstavio je tako svoju ekipu koja će u Rusiji imati zadatak da ponove uspjeh iz Južne Afrike i vrate krunu svjetskog prvaka u Španiju.

Lopeteguiev spisak, očekivano, preplavio je naslovnice španskih portala, no svoje mjesto na tim naslovnicama našle su i opservacije o igračima koji se nisu našli na spisku.

Španska “Marca” odmah je izbacila i spisak “odbačenih”, odnosno postavu od 11 igrača za koje tvrdi da bi bili ravnopravan takmac svakoj reprezentaciji na Mundijalu u Rusiji.

Evo kako izgleda ta “otpisana” postava Furije…