Selektor Hrvatske ouči okršaja s Grčkom: Ono protiv BiH bila je čista sreća

zlatko dalic

Uoči dviju utakmica koje hrvatska nogometna reprezentacija igra protiv Grčke u play-offu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., selektor Zlatko Dalić kazao je danas kako će mečeve rješavati preko bokova i kod igrača prije svega nastojati očuvati mir, javlja Anadolu Agency (AA).

Izbornik Zlatko Dalić je izjavio kako je zdravstveno stanje hrvatskih reprezentativaca dobro, osim Milana Badelja koji se jučer tokom utakmice u Seriji ”A” ozlijedio i koji, procijenio je, neće moći odigrati susret 9. novembra na stadionu ”Maksimir” protiv Grčke.

“Očekujemo tvrdu i defanzivnu momčad koja će se braniti i koja će tražiti da kod nas ne prime gol, da bude ‘nula’, a ono što moramo pripaziti, to je njihova duga lopta, kontranapad i prekidi”, kazao je Dalić.

Rekao je kako Grčka ima “težak i opasan stil igre”.

“Težit ću da naši igrači ne prihvate njihov način igre, a to je da ima puno izležavanja, puno svađe, fajta na terenu. To nama ne treba, to moramo izbjeći, biti mirni, biti koncentrirani. Imamo dva poluvremena, jedno je u Zagrebu, drugo je u Grčkoj. Nema nikakve jurnjave i nervoze, najvažnije je da budemo pametni i strpljivi u toj igri, da pokušamo sve napraviti preko bokova jer oni su čvrsti u sredini terena. Teško prime gol, teško gol daju. Ne smijemo pasti pod nikakav pritisak i euforiju”, izjavio je Dalić.

Dalić je ocijenio kako je sreća bila to što su Grci protiv BiH u Grčkoj dali gol u zadnjoj sekundi, no dodao je kako sreća prati hrabre i odgovorne.

Kazao je kako je u razgovoru Dalibora Brozovića, koji je ozlijeđen, pozvao u igru ako se oporavi i bude u mogućnosti, a zadnje dvije utakmice odigrao je po 15 do 20 minuta i nije u pravoj formi. Posebno zbog Badeljove ozljede, Dalić je najavio kako će kroz naredna tri treninga analizirati Brozovićevo stanje.

Istaknuo je kako će posebnu pažnju posvetiti pripremi igrača na situacije u kojima će grčki reprezentativci nastojati isprovocirati nervozu kod domaće momčadi.

“Ulog je prevelik, ulog je Svjetsko prvenstvo”, kazao je Dalić i dodao kako su igrači toga svjesni.

“Poštujem grčku reprezentaciju i njihov način igre, ali puno toga će ovisiti o nama”, rekao je izbornik.

Dodao je kako mu pitanje hoće li u njegov stožer doći Dražen Ladić ili ne u ovom trenutku nije važno i kako je koncentriran samo na predstojeće utakmice uz postojeće pomoćnike.

Kazao je kako mu se puno toga promijenilo otkad je na čelu reprezentacije, kako mu je pozicija selektora donijela velik preokret, ali kako se tome veseli i kako vjeruje u ono što radi. Istaknuo je kako cijeli hrvatski narod očekuje plasman reprezentacije na Svjetsko prvenstvo i kako smatra da to hrvatska reprezentacije zaslužuje.

Nakon utakmice na ”Maksimiru”, reprezentativci Hrvatske tri dana kasnije igraju uzvratni susret u Grčkoj poslije kojeg će biti poznato tko je sudionik Mundijala.