Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bernard Challandes

Selektor Kosova vjeruje u pobjedu protiv Gruzije

kosovo press AA (1)

S obzirom na to da se u javnosti sve više traži njegova ostavka zbog loših rezulata, Challandes je kazao da o njegovoj budućnosti odlučuju čelnici Fudbalskog saveza

Selektor kosovske fudbalske reprezentacije Bernard Challandes najavio je ofanzivnu igru u sutrašnjem meču protiv Gruzije u kvalifikacijama za Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru 2022, javlja Anadolu Agency (AA).

Selektor je kazao da nije sretan što je Kosovo u subotu u gostima izgubilo od Švedske. Naglasio je da kao cilj kvalifikacija ostaju utakmice u Ligi nacija. Poručio je da će Kosovo u meču protiv Gruzije igrati napadački.

„Da igramo ofanzivnije, da, to je uvijek naš cilj. Uvijek pokušavamo da igramo ofanzivni fudbal, da stvorimo više prilika, da loptu imamo više u posjedu, ali moramo imati na umu da imamo i protivnika na terenu koji nam u nekim situacijama ne dozvoljava. Naš cilj je uvijek da igramo u toj formi i to će biti naš cilj sutra da postignemo rezultat koji želimo”, rekao je Challendes.

S obzirom na to da se u javnosti sve više traži njegova ostavka zbog loših rezulata, Challandes je kazao da o njegovoj budućnosti odlučuju čelnici Fudbalskog saveza, ali da će pokušati da opstane i nakon meča sa Gruzijom. Istakao je da je Kosovo dobro nastupilo protiv Gruzije, Grčke i Španije i da je ekipa učinila najbolje što može.

Napadač kosovske selekcije Vedat Muriqi je podsjetio da Kosovo pobijedilo Gruziju u gostima i da ima kvalitet da je pobijedi i na svom terenu.

“Vjerujem da mi kao kvalitetna ekipa možemo dati više protiv Gruzije, da budemo pobjednici, ali, normalno, ne potcjenjujemo Gruziju iako ih pobijedili u gostima. Ali znamo svoje kvalitete, znamo šta možemo, dobro smo analizirali protivnika i vjerujem da ćemo sutra odnijeti pobjedu na koju smo dugo čekali”, rekao je Muriqi.

Utakmica protiv Gruzije igra se na stadionu “Fadil Vokrri” u Prištini i u skladu sa Vladinim mjerama protiv pandemije COVID-19 na ovoj utakmici biće popunjeno maksimalno 30 odsto kapaciteta stadiona.

Reprezentacija Kosova izgubila je u duelu sa Švedskom, rezultatom 3:0, u meču odigranom u subotu u Stockholmu. Kosovo u grupi “B” trenutno zauzima 4. poziciju sa četiri poena.

Gruzija je posljednja na tabeli sa jednim bodom. Grčka je na trećem mjestu sa devet poena, Švedska je druga sa 12, dok je Španija lider grupe sa 13 bodova.