Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FS Španije

Selektor Luis Enrique predložio da mu smanje platu za 25 posto

luis-enrique-cropped_1xw7wcto0zvlz182h9m65we7d5

Španska reprezentacija nije odigrala utakmicu pola godine, a trenutno sve ukazuje na to da će proteći još jedan period od šest mjeseci prije nego što se “crvena furija“ vrati na travnjak

Luis Enrique, selektor fudbalske reprezentacije Španije predložio je rukovodstvu nacionalnog saveza da mu zbog krize izazvane globalnom pandemijom novog koronavirusa smanje platu za 25 posto, prenosi Anadolu Agency (AA).

Španska reprezentacija nije odigrala utakmicu pola godine, a trenutno sve ukazuje na to da će proteći još jedan period od šest mjeseci prije nego što se “crvena furija“ vrati na travnjak. Stoga je Enrique, koji zarađuje oko 1,5 miliona eura godišnje predložio da mu se primanja smanje za 25 posto.

Fudbalski savez Španije je ozbiljno finansijski pogođen nedavnim otkazivanjem planiranih utakmica protiv Njemačke i Holandije u martu, kao i duela sa Portugalom i Litvanijom koje su se trebale igrati nešto kasnije. Najveći finansijski udarac za FS Španije bilo je odlaganje EURO 2020, koji bi mu donio prihod od najmanje 15 miliona eura. Ove činjenice su bile značajne za donošenje Enriqueove odluke.

Ipak, finansijska situacija u FS Španije trenutno nije pretjerano loša zahvaljujući utakmici Superkupa, koja je organizovana u januaru ove godine u Saudijskoj Arabiji, a za koju je savez dobio 120 miliona eura, navode španski mediji.