Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Walid Regragui

Selektor Maroka: Bravo i hvala Vahidu

Walid Regragui – Xiao Yijiu – XINHUA – PIXSELL

Halilhodžić nije bio u dobrim odnosima s Hakimom Ziyechom i Noussairom Mazraouijem, s kojima se posvađao i nije ih zvao u reprezentaciju. To su mu navodno jako zamjerali u savezu te su uoči SP-a odlučili promijeniti selektora

Marokanski izbornik Walid Regragui postao je prva zvijezda u svojoj zemlji nakon što je s Marokom na Svjetskom prvenstvu osvojio četvrto mjesto. Maroko je u polufinalu izgubio od Francuske, da bi u utakmici za bronzanu medalju izgubio od Hrvatske 2:1.

Bio je to najbolji rezultat neke afričke reprezentacije na SP-u u istoriji, a Regragui je po povratku u Maroko dao niz intervjua. Zadnji je dao na marokanskoj televiziji te se zahvalio bivšem selektoru Vahidu Halilhodžiću za sve što je napravio u reprezentaciji.

“Bravo i hvala Vahidu. On je napravio vrhunski posao i stvorio ovu grupu igrača s kojom smo igrali u Kataru. Ja sam donio svoj mentalitet, ali kostur ekipe je ostao Halilhodžićev. Nas u polufinale nije doveo jedan igrač, nego kompletna grupa koja je stvorena u kvalifikacijama. Čak i oni koji su igrali samo pet minuta su bili potpuno posvećeni”, rekao je Regragui.

Halilhodžić je Maroko preuzeo 2019. godine, vodio ga kroz čitave kvalifikacije i na kraju se plasirao na Svjetsko prvenstvo. Na afričkom Kupu nacija stigao je do četvrtfinala, u kojem je izgubio od Egipta na finale, da bi u kolovozu ove godine dobio otkaz zbog neslaganja s ljudima iz saveza.

Halilhodžić nije bio u dobrim odnosima s Hakimom Ziyechom i Noussairom Mazraouijem, s kojima se posvađao i nije ih zvao u reprezentaciju. To su mu navodno jako zamjerali u savezu te su uoči SP-a odlučili promijeniti selektora.