Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon eliminacije

Selektor Portugala: Igrači su plakali u svlačionici

Dali smo sve od sebe, imali smo 29 udaraca na gol, a oni šest

Belgija je sinoć u osmini finala Eura pobijedila Portugal rezultatom 1:0 krasnim golom Thorgana Hazarda u 42. minuti i izbacila branitelja naslova s turnira.

Belgija je kontrolirala susret, ali je izlaskom Kevina De Bruynea u 59. minuti zbog povrede prepustila inicijativu Portugalu. Najveću šansu imao je Ruben Dias koji je u 82. minuti u čistoj šansi glavom tukao ravno u Courtoisa, a u sljedećem napadu je Raphael Guerreiro pogodio stativu.

“Razočarani smo i tužni. Neki igrači su plakali u svlačionici. Dali smo sve od sebe, imali smo 29 udaraca na gol, a oni šest. Zaista ne znam što bih rekao, ali mislim da nijedna ekipa na turniru ne može reći da je bolja od nas”, rekao je portugalski izbornik Fernando Santos i dodao:

“Lopta jednostavno nije željela u gol. Igrači su dali sve od sebe i ništa im ne mogu predbaciti. Bili su umorni i istrošeni, ali su izvukli neku snagu. Bili smo sigurno da možemo do finala, ali sve to skupa sad nema nikakve veze. To su sad samo riječi, a činjenica je da smo ispali.”