Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Michael O'Neill

Selektor Sjeverne Irske otkrio očekivanja od meča protiv BiH u baražu Lige nacija

dzeko – sjeverna irska

Naša selekcija će biti domaćin u polufinalu, dok će Slovačka biti domaćin Republici Irskoj

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža Lige nacija igrat će protiv Sjeverne Irske. Drugi polufinalni par čine Slovačka i Republika Irska.

Poznato je da će naša selekcija biti domaćin u polufinalu, dok će Slovačka biti domaćin Republici Irskoj.

U žrijebu 22. novembra bit će određeno koji će pobjednik polufinala igrati kod kuće u finalu baraža, koji je na rasporedu 31. marta 2020. godine.

Michael O'Neill, selektor reprezentacije Sjeverne Irske, bio je razočaran nakon visokog poraza njegove ekipe od Njemačke u Frankfurtu (6:1) u sklopu posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naglasio je, ipak, kako ne vjeruje da će ovaj debakl ostaviti trag na igračima te da će biti potpuno spremni za utakmicu polufinala play-offa Lige nacije protiv BiH.

– Nedostajalo nam je pet-šest prvotimaca, naravno da se to osjeti protiv reprezentacija kao što su Njemačka ili Holandija. No, iskreno se nadam da će svi naši ključni fudbaleri, kad na red dođe utakmica protiv BiH u martu, biti spremni – rekao je O'Neill.

Naglasio je kako prednost domaćeg terena ne bi trebala biti velika prevaga na strani “Zmajeva”.

– Već smo igrali protiv njih u Sarajevu tako da znamo šta možemo očekivati. To će biti teška utakmica, ali osjećam da možemo pobijediti. Istina je da smo u Ligi nacija prošle godine izgubili obje utakmice protiv BiH, ali smo u prvoj, kod kuće, bili dominantni, dok smo i kao gosti stvorili nekoliko dobrih prilika. Definitivno vjerujemo da sada možemo pobijediti – zaključio je O'Nil.

Podsjećamo, “Zmajevi” su s Sjevernom Irskom igrali upravo u UEFA B Ligi nacija i slavili oba puta. U Belfastu su izabranici Roberta Prosinečkog pobijedili rezultatom 2:1, a na Grbavici sa 2:0.