Selimović: Imamo snage i znanja da izbacimo Slobodu

sarajevo antalija3

Komitet za takmičenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je u Vogošći obavio žrijeb četvrtfinalnih parova Kupa BiH.

U ovoj fazi takmičenja najviše pažnje privlače susreti lidera jesenjeg dijela prvenstva Slobode i aktualnog prvaka Sarajeva, te Željezničara i Borca.

Direktor FK Sarajevo Dino Selimović nakon žrijebanja kazao je da je njegova ekipa favorit protiv Slobode te da očekuje dobro posjećene utakmice na Tušnju i Koševu.

– Sve ekipe koje su došle do završnice Kupa imaju kvalitet i nije moglo biti lakih protivnika. Pozicija na tabeli dovoljno govori kakva je Sloboda. Ima dobrog stratega i dobru ekipu. Sigurno da će biti dosta dobro posjećene i atraktivne utakmice, iako u kup susretima ima dosta taktiziranja. Vjerujem da imamo snage i znanja da izbacimo Slobodu i nastavimo pohod ka osvajanju trofeja – kazao je Selimović.

Njegov kolega na suprotnoj strani Sabahudin Vugdalić rekao je da je zadovoljan što je njegov tim dobio prvaka države.

– Sarajevo je reklo da je favorit i mi to prihvatamo. Igraju se dvije utakmice, ako već moramo igrati prvu kod kuće, onda je bolje da igramo s jačom ekipom, a Sarajevo to jeste. Imamo veliki respekt prema protivniku, ali Sloboda je ove godine iskočila u prvi plan i trenutno smo lideri. Želimo da nastavimo u istom ritmu – kazao je Vugdalić.

Direktor Željezničara Mirsad Šiljak izjavio da je zadovoljan žrijebom te da su “plavi” u prednosti nad Borcem. Prvi susret igrat će se 9. marta na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, a revanš 16. marta na Grbavici.

– Drago mi je što se Borac, kao i mi, pojačao, ali mislim da je prednost u ovom trenutku na našoj strani. Očekujem pobjedu našeg tima, bez obzira na to što je prva utakmica u Banjoj Luci, a revanš u Sarajevu. Zadovoljam sam žrijebom. Nedavno smo pobijedili Borac s 1:0 i nadam se da ćemo i ovaj put biti uspješniji. U ovom trenutku zaista imamo kvalitetnu ekipu. Moramo se koncentrisati i na prvenstvo i na Kup, ali smatram da je osvajanje Kupa ipak bliže nego prvo mjesto u prvenstvu. Borit ćemo se na svim frontovima – kazao je Šiljak.

U ostala dva susreta sastaju se Široki Brijeg – Mladost Doboj Kakanj i Radnički Lukavac – Radnik Bijeljina.

Prve četvrtfinalne utakmice Kupa BiH igrat će se 9. marta (u 15.00 ili 18.00 sati) a revanši 16. marta (u istom terminu).