Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serie A: Juventus srušio Napoli, Roma bolja od Lazija

slavlje roma dzeko

U dva derbija talijanskog nogometnog prvenstva igrana u subotu domaćini su uzeli puni plijen. Juventus je s 3:1 bio bolji od Napolija, a Roma je istim rezultatom svladala Lazio.

U Torinu gosti su bolje otvorili susret te su poveli preko Driesa Mertensa već u 10. minuti. Juventus je do preokreta došao zahvaljujući Cristianu Ronaldu i Mariu Mandžukiću. Prvo je u 26. minuti Ronaldo ubacio s lijeve strane, a Mandžukić glavom pospremio loptu u mrežu, da bi u 49. Ronaldo silovitim udarcem zatresao vratnicu, a hrvatski napadač opet je bio na pravom mjestu i zabio za 2:0.

Devet minuta kasnije Napoli je ostao s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Mario Rui, a u 76. minuti Leonardo Bonucci stavio je točku na i pogotkom za 3:1.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odradio je 90 minuta u dresu Juventusa, kao i Edin Džeko za Romu koja je u rimskom derbiju, koji je igran u ranijem terminu, pobijedila Lazio.

Strijelci za Romu bili su Lorenzo Pellegrini (45’), Aleksandar Kolarov (71’) i Federico Fazio (86’), dok je jedini gol za Lazio postigao Ciro Immobile(67’).

Na ljestvici Serie A vodeći Juventus ima maksimalan 21 bod, Napoli je drugi s 15, Sassuolo treći s 13 i utakmicom manje, Lazio je četvrti s 12, a Roma peta s 11 bodova.