Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serie A: Neuništivi Pellissier odlučio derbi Verone (VIDEO)

Pellissie1

Chievo je u uzbudljivom susretu protiv Hellas Verone uzelo sva tri boda na domaćem terenu.

Dvije ekipe iz Verone odmjerile su snage u današnjem derbiju koji je itekako ispuni očekivanja njihovih navijača.

Chievo je ušao u susret kao daleko bolji tim ove sezone te nastavljaju u dobrom ritmu dalje. Zadnji poraz doživjeli su još 09.09. i to protiv Juvenuta od 3:0, ali odonda hrabro marširaju u Serie A.

Hellas Verona još uvijek pokušava stati na noge. Prošlim susretom prekinuli su sušu te upisali sva tri boda nakon dugo vremena, ali sada su ponovno na kraju jednog poraza te se nalaze na niskom 16. mjestu sa samo šest bodova.

Gosti preuzimaju inicijativu u samom startu utakmice. Već u šestoj minut Verde najavljuje dobar susret i pogađa mrežu za šokantnih 0:1. Nakon dobre akcije i nekoliko nesretnih odbijanja za Chievo, Verde zakucava loptu i dovodi svoj tim u prednost.

Chievu nije trebalo dugo da uzvrati istom mjerom. Unutar sedam minuta, preokrenuli su susret na 2:1. Oba gola postiže Inglese – prvi u 23. minuti nakon prekrasnog ubačaja Birse te udarca glavom.

https://www.youtube.com/watch?v=EuBwxvYf5XU

U 30. minuti dosuđen je jedanaesterac kojeg izvodi Inglese za svoj drugi pogodak susreta.

Važno je napomenuti kako je Verona također dobila i crveni karton, tj. zaradio ga je Zuculini u 40. minuti kada dobiva i drugi žuti za nespretan start.

Nakon odmora gostujuća ekipa ponovno iznenađuje Chievo. U 54. minuti i njima je dosuđen jedanaesterac te ga glatko rješava Pazzini.

Naravno, golovi nisu ostali na tih četiri. Chievo se još jednom vraća u utakmicu pogotkom za 3:2. U 73. Pellissier tuče za ponovno vodstvo domaćih igrača. Bila je to dobra akcija i prodor po desnom krilu te vrlo nespretna završnica, no pogodak je ipak pogodak.

U 86. minuti Chievo umalo stiže do novog pogotka preko Stepinskog. Nakon niza dodavanja, Stepinski se našao usamljen i zoni šuta unutar 16 metara te glavom smireno šalje loptu u mrežu, ali sudija ipak s malim zakašnjenjem podiže zastavicu te se gol poništava.

Chievo je i dalje u potpunosti dominirali i gospodarilo terenom te zasluženo odnose pobjedu, iako je dio toga možda bio i zbog igrača više na terenu.