Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serija A: Juventus došao do tri boda, ali ostao bez Dybale

dybala

Fudbaleri Juventusa pobijedili su u gostima Sampdoriju sa 1:0, u 29. kolu Serije A, i tako zadržali prednost na vrhu tabele.

Aktuelni šampion sada ima 73 boda, 10 više od drugoplasiranog Napolija, koji je ranije pobijedio Empoli 3:2. Roma ima 62 boda i ona večeras igra protiv Sassuola.

Juventus je slavio pogotkom Cuadrada, koji je mrežu zatresao glavom nakon centaršuta Asamoaha i postavio konačan rezultat.

Ipak, “Stara dama” je platila skupu cijenu trijumfu, pošto je ostala bez Paula Dybale, koji je u prvom poluvremenu povrijedio mišić.

Miralem Pjanić je odigrao cijeli meč.

Lazio je odigrao 0:0 u gostima sa Caglarijem i tako je izgubio korak sa vodećima, pošto je sada četvrti sa 57 bodova, dva više od Intera, koji je u subotu odigrao 2:2 sa Torinom.

Senad Lulić je, također, odigrao cijeli meč.

Atalanta je sigurnom pobjedom nad “fenjerašem” Pescarom došla na šesto mjesto, sa takođe 55 bodova. Ervin Zukanović nije ulazio u igru.

Bologna je bila sigurna protiv Chieva i pobijedila je 4:1, dok je Fiorentina u gostima pobijedila pretposlednji Crotone golom Nikole Kalinića u 90. minutu.

Kasnije tokom dana igraju još i Udinese i Palermo.