tušanj

Sesar golom iz slobodnjaka odveo Tuzla City u četvrtfinalu Kupa BiH

tuzla city velez

Velež je u 78. minuti bio u prilici da izjednači rezultat, kada je Valmir Berisha izašao „jedan na jedan“ sa Muminovićem koji je loptu odbio, a Vasko Kalezić nije uspio da je pošalje u mrežu

Nogometaši Tuzla Cityja plasirali su se u četvrtfinale Kupa BiH, nakon što su danas na stadionu Tušanj u Tuzli pobijedili ekipu Veleža rezultatom 1:0 (0:0).

Jedini pogodak postigao je Ivan Sesar u 62. minuti iz slobodnog udarca.

Tuzlaci su mogli još u prvom poluvremenu steći prednost. U 38. minuti nakon ubacivanja Sesara, u sjajnoj prilici bio je Vojo Ubiparip koji je šutirao glavom, ali je izvrsno intervenirao golman gostiju Slaviša Bogdanović.

U 40. minuti Nermin Crnkić je bio u odlično prilici, ali je pogodio stativu. U 42. i 45. minuti goman domaćih Azir Muminović spašavao je svoj gol, nakon nespretnih intervencija suigrača, Nemanje Zlatkovića, odnosno Jove Kojića.

Nakon pogotka Sesara, mogao je Crnkić u 67. minuti povećati prednost, ali je drugi put uzdrmao stativu.

Velež je u 78. minuti bio u prilici da izjednači rezultat, kada je Valmir Berisha izašao „jedan na jedan“ sa Muminovićem koji je loptu odbio, a Vasko Kalezić nije uspio da je pošalje u mrežu.

U prvom poluvremenu zbog povrede zgloba igru je napustio igrač Veleža Elmir Kuduzović, kome je pomoć pružena u UKC Tuzla poslije čega se vratio na Tušanj.