Potvrđeno iz kluba

Šest igrača Širokog koji su igrali na Koševu pozitivno na koronavirus

siroki sarajevo (1)

Svjesni svega, bojali smo se ovakvoga epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijeg, nego svih nas

Uz onih 12 igrača koji su osjećali simptome i koji su na vrijeme stavljeni u izolaciju, današnje testiranje je potvrdilo kako su član stručnog štaba i čak šest igrača NK Široki Brijeg, a koji su nastupili u derbiju 11. kola Premijer lige BiH protiv FK Sarajevo (2:0) na Koševu, pozitivni na koronavirus, saopćeno je u ponedjeljak naveče iz NK Široki Brijeg.

Iako je NK Široki Brijeg prije pomenute utakmice, uslijed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestio protivničku ekipu i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, isti su se oglušili na naše molbe za odgodom utakmice, kažu iz Širokog, te dodaju:

“Svjesni svega, bojali smo se ovakvoga epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijeg, nego svih nas. U pitanju su zdravlje i zaštita života, kako naših igrača i djelatnika, tako i suparničkih igrača i djelatnika, sudaca i svih ostalih koji sudjeluju u organizaciji utakmica.

NK Široki Brijeg trenutno ima samo šest igrača iz seniorske ekipe na raspolaganju za treninge i utakmice koje slijede. Stoga ćemo službeno zatražiti odgodu sljedećih dviju utakmica (FK Velež Mostar u 1/8 finala Kupa BiH i FK Tuzla City u 12. kolu Premijer lige BiH) u nadi kako će nadležni napokon „progledati“ – u interesu nogometa i zdravlja igrača.

Moramo vrlo ozbiljno pristupiti ovome problemu i konačno pogledati kamo nas sve ovo vodi. Danas NK Široki Brijeg, a sutra možda već neko drugi, kažu iz Širokog.