Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Šesta pobjeda Veleža ove sezone, u Vrapčićima pao Široki Brijeg

velez siroki (1)

Prije gola gostiju, Velež je mogao i na 3:0, no veliku šansu Ovčina je upropastio jer je bio sebičan

Fudbaleri Veleža upisali su vrlo važnu pobjedu protiv Širokog Brijega (2:1) u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velež je od samog starta krenuo vrlo ofanzivno protiv Širokog, no nekoliko prilika koje su stvorili nisu uspjeli pretvoriti u gol. Bez golova se otišlo na odmor.

Kao i na otvaranju prvog, Velež je i na startu drugog dijela krenuo napadački. I to se Rođenima isplatilo u 50. minuti. Nakon kornera i nastavljenog napada lopta se odbila do Ćivića koji je odlično prizmenim udarcem pogodio u lijevu stranu golmana Zlomislića.

Već u 54. minutu bilo je 2:0. Sa velike udaljenosti Samir Radovac je šutirao, a lopta se odbila od jednog igrača Širokog i završila u golu gostiju.

Prije gola gostiju, Velež je mogao i na 3:0, no veliku šansu Ovčina je upropastio jer je bio sebičan.

U 78. minuti vidjeli smo gol koji je vratio nadu gostima. Jurilj petom loptu ostavio loptu za Ikića, ovaj ubacio u kazneni prostor, a Jurić glavom pogodio mrežu domaćina.

Ispostavilo se da je to i sve što se tiče golova u Vrapčićima.

Velež je upisao važnu pobjedu kojom je preskočio današnjeg rivala i stigao je na petu poziciju na tabeli, s istim brojem bodova kao i četvrtoplasirani Zrinjski koji ima utakmicu manje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Velež – Široki Brijeg 2:1 (Ćivić 50’, Radovac 54’ / Jurić 78’)

Stadion: Rođeni. Gledalaca: /. Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka). Žuti kartoni: Radovac, Bobić (Velež), Obšivač, Pervan (Široki Brijeg).

Velež: Bobić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Brandao, Anđušić, Dario, Čivić, Radovac, Mulić. Trener: Feđa Dudić.

Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić (od 87’ Knežević), M. Jurić, Obšivač, Stanić, Mašić, Marić, Pervan, Ćorić, Jović, Angelov. Trener: Toni Karačić.