Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Shakespeare na klupi Leicestera do kraja sezone

Craig Shakespeare

Craig Shakespeare, bivši pomoćnik Claudia Ranierija, vodiće ekipu Leicester Cityja do kraja sezone, potvrdio je engleski klub, prenosi Anadolu Agency (AA).

Leicester je na svojoj web-stranici potvrdio da je 53-godišnjak imenovan za prvog trenera aktuelnog engleskog prvaka i da će na klupi “lisica” ostati do ljeta.

Shakespeare je dobio dvije važne ligaške utakmice nakon što je imenovan za privremenog trenera kada je Claudio Ranieri dobio otkaz, nakon čega je Leicester izašao iz zone ispadanja.

Shakespeare će predvoditi klupu Leicestera već u utorak, kada “lisice” protiv Seville igraju drugu utakmicu osmine finala Lige prvaka. U prvoj je pobjedu odnio španski klub rezultatom 2:1.

Potpredsjednik Leicestera Aiyawatt Srivaddhanaprabha izjavio je da je Shakespeare donio ono čemu se uprava nadala kada je donijela odluku o promjeni, te da je pokazao “liderski kvalitet i smirenost pod velikim pritiskom”.

Njegov prethodnik, Raniri je otpušten devet mjeseci nakon što je predvodio “lisice” do prvog naslova engleskog prvaka u istoriji kluba.