Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Shearer: Protiv Islanda sam gledao najgoru Englesku ikada

engleska

Alan Shearer, nekadašnji sjajni napadač i kapiten Engleske reprezentacije, nakon poraza od Islanda izjavio je da je to bilo najgore izdanje nacionalnog tima koje je on ikada gledao, javlja Anadolu Agency (AA).

Shearer nije birao riječi komentarišući poraz od Islanđana za BBC, kazavši kako su Englezi djelovali taktički nesposobni.

„Bilo je to najgore izdanje koje sam ikada vidio od reprezentacije Engleske, tim je djelovao taktički nesposoban. Bilo smo neborbeni, nismo mislili, slabi u duelima i potpuno beznadežni svih 90 minuta. Rekao sam i nakon tri utakmice u grupi da Engleska nije igrala dovoljno dobro“, kazao je Shearer i potom se okomio na selektora Roya Hodgsona:

„Kako je mogao povesti Jacka Wilsherea? U ekipi smo imali igrače koji nisu zaslužili da budu tamo. Raheem Sterling nije ništa napravio. Možemo nabrajati dalje. Tu je i Harry Kane koji je stalno bio na boku. Lista je beskrajna. Naši igrači su popustili protiv Islanda. Svi smo igrali pdo pritiskom, popustili su i igrači i menadžer. Dao je Marcusu Rashfordu, tinejdžeru Manchester Uniteda četiri minute, a napravio više od svih ostalih. Mislim da smo zaslijepljeni Premier ligom. Mislimo da je najbolja liga na svijetu za talente. To nije tako. U potpunosti se oslanjamo na strane igrače i menadžere. Nismo dobri kao što mislimo da jesmo.“

Island je u ponedjeljak uvečer savladao Englesku rezutlatom 2:1 u osmini finala Evropskog prvenstva koje se igra u Francuskoj, iako je „Gordi Albion“ poveo u četvrtoj minuti iz penala koji je realizovao Wayne Rooney.

Island će se u četvrtfinalu sastati sa domaćinom Francuskom 3. jula na „Stade de Franceu“ sa početkom u 21 sat.