Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"izgubljeno osoblje"

Nakon novog bizarnog propusta sijevaju otkazi u Romi

Roma će za tri dana ponovo igrati protiv istog protivnika koji joj je utrpao četiri komada na Olimpicu

Roma je na svom terenu izgubila 2:4 od Spezije te ispala u osmini finala Kupa Italije. Međutim, utakmica je registrovana pobjedom gostiju 3:0 zbog nevjerovatne greške Rome koja joj se događa drugi put od početka sezone.

Na kraju regularnog dijela bilo je 2:2 i igrali su se produžeci gdje je Roma u 91. minuti zbog crvenog kartona ostala bez defanzivca Mancinija, a minutu kasnije i bez golmana Lopeza.

Romin trener Paulo Fonseca tada je umjesto igrača Cristantea uveo golmana Fuzata, što mu je bila peta i po pravilima posljednja dopuštena zamjena. Međutim, odmah zatim je i Pedra zamijenio Ibanezom, ali to mu je bila šesta, nedopuštena zamjena. Roma se s dva igrača manje i jednom zamjenom previše držala do drugog produžetka, ali je tada primila dva gola.

Italijanski mediji javljaju da su nakon ovog propusta otkaz dobili team menadžer Gianluca Gombar i Manolo Zubiria koji je zadužen za sportski segment kluba.

Romi se sličan kiks za tako ozbiljan i veliki klub dogodio i prije četiri mjeseca. U prvom kolu prvenstva kod Verone je igrala 0:0, ali je zatim susret registrovan pobjedom Verone 3:0. Razlog je što je za Romu na toj utakmici igrao Amadou Diawara, koji je dva mjeseca ranije napunio 23 godine, zbog čega nije više mogao biti nogometaš iz kvote i s liste U-22 igrača, ali ga je Roma i dalje vodila u registru kao takvog, a ne kao seniora.

Roma će za tri dana ponovo igrati protiv Spezie. Ovaj put u Seriji A, u okviru 19. kola. Kada se pogleda trenutna situacija na tabeli, nema sumnje da će eventualna pobjeda itekako ublažiti eliminaciju u Kupu. Roma uprkos igrama “toplo- hladno”, drži četvrtu poziciju u Seriji A, a kladionice joj daju ulogu favorita u subotnjem duelu protiv Spezie. MOZZART na pobjedu Rimljana nudi kvotu 1,37. Za novu pobjedu Spezie na Olimpicu kvota je 7,75.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenja, kompletnu ponudu MOZZART-a za ovaj susret možete pogledati OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore