Fudbal

Trener Atletica

Simeone: Donijeli smo radost ljudima u ovim teškim vremenima

23/05/2021

On je sa osam titula (dvije La Lige, jedan Kup kralja, dva Superkupa Španije, dvije Lige Evrope i dva UEFA Superkupa) najtrofejniji trener u istoriji Atletico Madrida

Nogometaši madridskog Atletica u subotu su po 11. put postali šampioni Španije, a drugi put pod vodstvom argentinskog trenera Diega Simeonea.

Popularni „Ćolo“ je poslije trijumfa nad Valladolidom (2:1), koji je „Jorgandžijama“ donio naslov prvaka poslije sedam godina, bio euforičan i posvetio titulu svim navijačima koji su bili uz klub tokom teškog perioda.

On je sa osam titula (dvije La Lige, jedan Kup kralja, dva Superkupa Španije, dvije Lige Evrope i dva UEFA Superkupa) najtrofejniji trener u istoriji Atletico Madrida.

„Sretan sam zbog mnogih ljudi. Bila je to teška godina. Imamo prijatelje, članove porodica i navijače koji su umrli. Ne samo u Atelticu i u drugim timovima. Mislim da je činjenica da je Atletico šampion na kraju ove sezone nešto zaista posebno. Mi uvijek moraom da platimo veću cijenu. Mislim da smo donijeli radost tolikom ljudima u ova teška vremena. Doprinos igrača je bio ogroman, želio bih svima da se zahvalim. Prije svega onima koji su igrali manje, ali su bili pravi članovi tima u svakom trenutku“, rekao je 51-godišnji Argentinac.

Komentari

Autor: Sport Klub

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.