Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Atletica

Simeone: Izvinjavam se svima koje sam uvrijedio

simeone

Simeone je naglasio kako je to bio ružan gest

Diego Simeone, trener Atletico Madrida izvinio se svima koje je uvrijedio proslavom gola protiv Juventusa u Ligi šampiona, kada se rukama uhvatio za genitalije i okrenuo prema publici, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uoči sutrašnje utakmice 25. kola španske La Lige protiv Villarreala, Simeone je naglasio kako je to bio ružan gest, ali da je u tom trenutku izrazio ono što je osjećao prema svojim igračima, a to je da su ekipa koja ima snagu i koja može da se nosi sa svima.

“Želio bih da kažem da mi je žao svima onima koji su se neki dan osjetili uvrijeđenima mojom proslavom, kao i Juventusu. To je bio ružan gest, izraz onoga kako sam se osjećao u vezi sa svojim igračima u tom trenutku. Izvinjavam se i time bih želio da završimo priču oko toga“, istakao je Simeone.

U zimskom prelaznom roku Atletico je dobio veliko pojačanje Alvara Moratu, koji je stigao iz Chelseaja. Protiv Juventusa je postigao gol, ali mu je poništen nakon reakcije VAR-a.

“Zašto bi bio depresivan? Tek je stigao. Potrebna nam je njegova energija, njegova snaga i treba da nastavi otvara i stvara šanse. Ako nastavi da radi kao do sada, sve će doći na svoje mjesto. Potreban nam je, apsolutno nema sumnje u to“, kazao je Simeone.

Atletico je u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona na svom Wanda Metropolitanu savladao Juventus sa 2:0. Revanš susret je 12. marta u Torinu.