Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Atletico pobijedio Juventus

Simeone objasnio svoj vulgarni gest: Bilo je od srca

simeone

Nakon utakmice najviše se pričalo o vulgarnoj gesti Chola Simeonea, čak više nego o samoj utakmici

Atletico Madrid je u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka s 2:0 pobijedio Juventus. U prvom poluvremenu nismo gledali pretjerano sadržajan nogomet, ali zato je u nastavku sve prštalo.

Atletico je pobijedio Juventus i rezultat je mogao biti i uvjerljiviji. Diego Costa je promašio zicer, Griezmann je pogodio stativu, a Morati je VAR poništio gol.

Međutim, u 79. minuti je stadion Atletica proključao. Nakon kornera iz gužve je pogodio Gimenez. Klupa Atletica je skočila, a posebno je euforičan bio trener Madriđana Cholo Simeone koji je urlao i hvatao se za međunožje.

Za 2:0 je također nakon prekida zabio Godin u 84. minuti.

Nakon utakmice najviše se pričalo o vulgarnoj gesti Chola Simeonea, čak više nego o samoj utakmici, tako da je trener Atletica morao najprije objašnjavati zašto je to napravio i kome je to bilo upućeno.

”Napravio sam istu stvar kao igrač Lazija protiv Bologne. Napravio sam to opet da pokažem našim navijačima da imamo mu*a. Moja gesta nije bila usmjerena protiv Juventusa, već prema našim navijačima. Priznajem, to nije bila lijepa gesta, ali osjetio sam potrebu to napraviti. Toliko smo se borili, Diego Costa se borio, a nije bio spreman. Morao sam pokazati kako se osjećam. Izvinjavam se svima koje sam možda uvrijedio, ali bilo je to od srca”, rekao je Cholo.