Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Simeone otkrio koga će trenirati u budućnosti

simeone

Argentinski 45-godišnji stručnjak na glasu je kao trenutno jedan od najboljih trenera svijeta, o čemu svjedoče i brojni uspjesi s Atleticom, kako na španskoj, tako i na evropskoj sceni.

Simeone je s crveno-bijelima osvojio praktično sve što se moglo osvojiti, osim Lige prvaka u kojoj je zapeo u finalu prije dvije godine, ali i ove sezone dogurao je do polufinala u kojem će madridski klub odmjeriti snage s Bayernom i nije bez izgleda otići do kraja.

Mnogo se pisalo posljednjih mjeseci o sljedećem trenerskom izazovu za Argentinca. Britanski mediji jedno su vrijeme bili uvjereni kako će preuzeti Chelsea, ali on i dalje ostaje u Primeri. Ipak, Italijanima je otkrio koji klub želi preuzeti u budućnosti.

“Pričao sam preko telefona s potpredsjednikom kluba Javierom Zanettijem i nije me strah priznati: jednog dana vratit ću se u Inter, jer imam lijepe igračke uspomene. Moj trenerski cilj je tamo se vratiti,” izjavio je Diego Simeone za Sport Mediaset koji je kao nogometaš nastupao za milanski klub u razdoblju između 1997. i 1999. godine. Navijači Atletica se nadaju da se taj povratak neće dogoditi tako skoro…